13
jul

DIVERSITEIT EN VERBINDING 🗓

Van tot
ical Google outlook Agenda

Weefkring ‘t WEB bestaat veertig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum laten leden van ‘t WEB recent, niet eerder geëxposeerd werk zien. De tentoonstelling is tot en met 24 oktober te zien.

Weven is van alle tijden. De voorjaarstentoonstelling van het Kijk en Luistermuseum toont een selectie uit het werk van leden van Weefkring ‘t Web. Weven is het vervlechten van horizontale en verticale groepen draden tot textiel. Textiel is letterlijk “al wat geweven is”. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord “texere” dat weven betekent. In deze tentoonstelling wordt deze oude techniek gepresenteerd met een eigentijdse visie en moderne materialen.

Weven is het vervlechten van horizontale en verticale groepen draden tot textiel. Textiel is letterlijk “al wat geweven is”. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord “texere” dat weven betekent. In deze tentoonstelling wordt deze oude techniek gepresenteerd met een eigentijdse visie en moderne materialen.Weven is het vervlechten van horizontale en verticale groepen draden tot textiel. Textiel is letterlijk “al wat geweven is”. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord “texere” dat weven betekent. In deze tentoonstelling wordt deze oude techniek gepresenteerd met een eigentijdse visie en moderne materialen.

Weefkring ‘t WEB bestaat veertig jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum laten leden van ‘t WEB recent, niet eerder geëxposeerd werk zien. De tentoonstelling is tot en met 24 oktober te zien. Weven is van alle tijden. De voorjaarstentoonstelling van het Kijk en Luistermuseum toont een selectie uit het werk van leden van Weefkring ‘t Web. Weven is het vervlechten van horizontale en verticale groepen draden tot textiel. Textiel is letterlijk “al wat geweven is”. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord “texere” dat weven betekent. In deze tentoonstelling wordt deze oude techniek gepresenteerd met een eigentijdse visie en moderne materialen. Er zijn een-, twee- en driedimensionale werkstukken te zien. Goed voor vele verrassingen. Het weefwerk hiernaast afgebeeld (detail boven) is tweedimensionaal en geweven door Yolanda Aits. Zij heeft aan elk lid van de weefkring haar mooiste draad gevraagd om daarvan dit web, tegen een achtergrond van blauwe lucht, te maken

Kijk en Luistermuseum, Kerkstraat 1, 6721 VA Bennekom.
Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag 14:00 tot 17:00 uur.
Het totaal aantal bezoekers wat tegelijk binnen mag zijn is 60. Op de buitendeur van het museum staat aangegeven als het museum “vol” is. Kom je met een groep is van tevoren aanmelden handig dan weet je dat er plek is. Groepen zijn op afspraak ook buiten de reguliere openingstijden welkom. Telefoon: 0318-414629 tussen 10:00 en 11:00 uur en tijdens de openingsuren.

zie ook: kijkenluistermuseum.nl
https://kijkenluistermuseum.nl/

Hier geldt dat je 1,5 meter of 2 armlengtes van andere personen vandaan blijft! Ook als je neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid hebt blijf thuis! Wijzigingen voorbehouden.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...