Jubileumweekend

JUBILEUMWEEKEND 2 EN 3 OKTOBER

Leden kunnen zich via de link in de nieuwsbrief van juli aanmelden voor één of beide jubileumdagen op 2 en 3 oktober in de De Tuinen van Appeltern. Het thema is: DUURZAAMHEID DICHTBIJ EN VER WEG, GROENTEN & FRUIT EN KORAAL

De kosten voor één dag zijn 35 euro (inclusief entree en lunchpakketje). Voor de workshops geldt soms een bijdrage voor het materialenpakketje (zie het overzicht).

Elkaar ontmoeten, de film of expositie bekijken, door de tuinen van Appeltern wandelen of mooie materialen kopen het kan allemaal. De jubileumcommissie is druk bezig met de voorbereiding, om er gezellige leuke dagen van te maken. We kunnen elkaar gelukkig weer ontmoeten.

Vanwege het recente Corona-beleid hebben we helaas wel moeten besluiten dat we controleren of je voldoet aan de regels:

  • we scannen je QR code die je of op je smartphone of op papier.;
  • je toont het ‘gele inentingsboekje’;
  • je toont bewijs dat je Corona hebt gehad;
  • je toont een negatief testresultaat, niet ouder dan 24 uur (via Testen voor toegang).

Inmiddels hebben alle leden een mail gekregen met het overzicht workshops 2 en 3 oktober en de link voor inschrijving voor een van onderstaande workshops.
We vragen je een 1e en 2e keus op te geven. Het gaat op volgorde van aanmelding, vol = vol.

Je krijgt uiterlijk 26 september te horen in welke workshop je geplaatst bent, samen met de laatste informatie.

Hieronder meer informatie over de workshops:

ZATERDAG 2 OKTOBER

WORKSHOP SUDDERVILT

Annemie Koenen

Een wollen deken voldoet ook en zeker de hooikist zoals we die kennen van vroeger.

Maar dit suddervilt, gemaakt van restanten wol en gevuld met gewassen wol van de ruwe vacht, kan een mooie eyecatcher zijn in je keuken.

In de workshop (hele dag) zullen we geen tijd hebben om hem nog te versieren door evt. te borduren, maar dat kan in alle rust later gebeuren. Het hoeft niet  in een keer af te zijn. Het kan groeien.

Het suddervilt kan als gaarder gebruikt worden maar functioneert desgewenst ook als koudhouder.

WORKSHOP HUIDJES VILTEN

Saar Snoek

Alles heeft een huid. Een gladde huid, een ruwe huid een geschubde of een harige huid. Eén om je te verbergen of om juist op te vallen. In deze workshop ga je experimenteren en proeven maken met het thema huid. Je gaat texturen en patronen onderzoeken. Saar neemt voorbeelden mee en allerlei materialen om mee te experimenteren en in te vilten. Aan het eind van de workshop worden de resultaten besproken.
saarsnoek.nl

 

 

WORKSHOP CREATIVITEIT

Marjolein van der Stoep
 
Wanneer is een viltwerk een kunstwerk? Daarover verschillen de meningen, maar het kunstwerk moet in elk geval iets bijzonders, unieks of verrassends hebben, waardoor een kunstkijker er langer naar wil blijven kijken.
Maar hoe maak je zo’n werk? Hoe kom je op die nieuwe, bijzondere ideeën? In deze workshop leer je waarom je eigen brein je tegenwerkt in je creativiteit en wat je kunt doen om dat brein te omzeilen, zodat je tóch geweldige ideeën kunt krijgen. Als je dit gaat toepassen, is het resultaat: viltkunst met iets extra’s, met iets speciaals dat de aandacht blijft trekken en waarover je super tevreden kunt zijn.
marjoleinvanderstoep.nl
 

WORKSHOP RECYCLE! DOEN MET WAT ER IS

Karen Bruinsma

Iedere viltster kent het wel…een hele doos vol met proefjes, afknipsels, restantjes, misbaksels, maar zonde om weg te doen. In deze workshop gaan we aan het werk met de inhoud van deze doos. We kiezen kleine stukjes vilt van natuurlijke kleuren, organische randjes, uitstekende stofjes, sliertjes etc. Met deze materialen gaan we  mozaïeken, stapelen, vormen. Karen zorgt voor natuurlijk geverfde draadjes waarmee we, door gebruik van kleine, maar vooral eenvoudige steekjes, alles organisch aan elkaar verbinden. Al bordurend ontstaat er vanzelf een mini object dat in je handpalm past. Heel verrassend omdat je het niet van te voren bedenkt maar laat ontstaan. De natuurlijk geverfde garens geven er kleur aan.  Er zullen meerdere voorbeelden voorhanden zijn om je op weg te helpen in dit proces.

WORKSHOP DE DELICATE ROOS

Carla van Belle

Laat je inspireren door de natuur en vilt jouw eigen bloei- en groeivormen tijdens de workshop ‘De Delicate Roos’ van Carla van Belle.
carlavanbelle.com

WORKSHOP HERGEBRUIK VAN OUD VILT

Corrie Balk

WOL-WATER-ZEEP  =  VILT
WOL-WATER-ZEEP  = FRUIT
ONTDEKKING – VERDIEPING
ONTDEKKING – SPELEN
3D  –  PLATTE VLAK   
 
Hergebruik oud vilt tot groenten en fruit (recyclen d.m.v. natvilten).
Ontdekken door verdieping en spelen in 3D of een plat vlak.

 

OVERIGE ACTIVITEITEN

Film: Vilt en mode.

Rondleiding: Tuinen van Appeltern.

Exposities: Koraal en meegebracht viltwerk van groenten en fruit n.a.v. het cadeautje bij VILT.

Verkoop: Materiaal van o.a. Moeder Aarde, Q-art, Corrie Balk en oudere nummers van het tijdschrift VILT.

ZONDAG 3 OKTOBER

LEZING TEXTIELRESTAURATIE

Liesbeth van Ravels

“Textielrestaurator, wat moet ik mij dáárbij voorstellen?!” riep iemand laatst uit toen hij mij vroeg wat mijn beroep was. Tsja, een schilderijenrestaurator, daar hebben de meeste mensen wel een idee bij, maar wat een textielrestaurator doet…… ?

In de lezing wordt uitgebreid stil gestaan bij het zeer brede vakgebied, ingegaan op veel voorkomende schades, uitleg gegeven over de mogelijke behandelingen, de te gebruiken gereedschappen en materialen en dit alles geïllustreerd met vele foto’s uit de eigen restauratiepraktijk, waarbij speciale aandacht voor objecten die gemaakt zijn van vilt.

WORKSHOP TWISTER 3D

Vrouw Wolle

Het thema van deze workshop is de ‘twister’ met een leuk accent erin, hier gaan we aan de slag door verschillende mallen in te pakken waarna we tot een 3d object komen, je kan er thuis mee verder om er weer andere technieken mee proberen mee in te werken.

We brengen hiervoor enkele voorbeelden mee en bespreken met jullie de verschillende mogelijkheden.

Hilde Moens en Françoise Van den Broek zijn de eigenaren van de viltstudio ‘Vrouw Wolle’ en de Viltacademie in België.

WORKSHOP NAALDVILT GROENTEN & FRUIT

Inge Götz 

Ze heeft zich al vele jaren beziggehouden met vilten. Of het nat vilten, of droog vilten is, met beide technieken kan je oneindig veel kanten op! 
Ze gaat een workshop geven in het thema ‘duurzaamheid’ en daarin iets van groenten of fruit in droogvilten, oftewel naaldvilten maken.

Kruip in de huid van je onderwerp en breng het tot uiting!

Gebruik je fantasie of probeer het juist heel ‘echt’ na te maken!

WORKSHOP Q VILTEN (NAT INVILTEN)

Jolande van Luijk

Qvilten, nat invilten van diverse stoffen zoals zijde en oude sjaaltjes.
Hoe krijg je nu echt stoffen vast? In deze workshop leer je de benodigde stapjes om vervolgens los te gaan; groot of klein, dik of dun, toegepast of vrij. Ik ben een absolute stoffengek en daardoor heb ik veel geëxperimenteerd met alle variaties van textiel. Mijn favoriete kastvulling zijn hergebruikte stoffen en natuurlijke materialen. En jij?
Betekenisvolle textielkunst van Jolande van Luijk

WORKSHOP VILT EN GLANS

Eke Krug
 
Vilt en glans is een spannende mixed media combinatie. Metallic vezels, metaalgaas, metallic verf, glanzende folies en meer, het zijn zomaar een aantal zaken die aan viltwerk toegevoegd kunnen worden.
In deze workshop gaan we werken met glans. Je maakt kennis met een aantal materialen en verwerkingen die toepasbaar zijn in vilt.
Je kan een gevilte lap meenemen en materialen om te droogvilten en/of proefjes maken op de vlieseline die in het materiaalpakket zit. 

LEZING DUURZAAMHEID VAN SCHAPEN EN WOL

WoolsofHolland

Wij zijn Peter en Saskia Duives van WoolsofHolland. Samen zorgen wij voor een kudde van 180 shetlandschapen, leicesterlongwools, kempisch heidenschapen en Agorageiten. We nemen jullie graag mee over hoe we dit op een duurzame manier doen. 

WORKSHOP ORIGAMI 3D

Vrouw Wolle

We gaan aan de slag met het origami vilten waar wij ons verder in hebben verdiept na zelf de techniek te hebben geleerd van Andrea Noeske Porada. Wij leren jullie deze techniek zo aan dat je er later thuis zeker verder mee kan.

We brengen hiervoor enkele voorbeelden mee en bespreken met jullie de verschillende mogelijkheden.

Hilde Moens en Françoise Van den Broek zijn de eigenaren van de viltstudio ‘Vrouw Wolle’ en de Viltacademie in België.

WORKSHOP BORDUREN OP VILT

Fransje Smit

Ik zie , ik zie…wat jij niet ziet! En andersom!
In deze workshop gaan we op onderzoek naar onze eigen kijk op de dingen, warmen de creatieve spier op en gaan op weg. Ga je mee?

Neem je vertrouwde materialen mee en misschien wat nieuws. Een materiaallijstje met spullen die je in ieder geval nodig zult hebben volgt nog.

OVERIGE ACTIVITEITEN

Film: Vilt en mode.

Rondleiding: Tuinen van Appeltern.

Exposities: Koraal en meegebracht viltwerk van groenten en fruit n.a.v. het cadeautje bij VILT.

Verkoop: Materiaal van Moeder Aarde, Q-art, Hawar en Wools en oudere nummers van ons tijdschrift VILT.


You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...