17
apr

KLIMAATVERANDERING: ROTSGEPRAAT 🗓

van tot
Gepland Agenda Exposities

Klimaatverandering: Rotsgepraat vertaald in wol en zijde

Nora van Klingeren

 van 24 februari tot en met 22 april 2023

Cijfers rondom de klimaatverandering zijn voor velen abstracte begrippen. Nora van Klingeren neemt flarden uit de wetenschap als vertrekpunt om meer grip te krijgen op hetgeen ons boven het hoofd hangt: het poolijs smelt, de gletsjers verdwijnen, de oceanen worden warmer en de warme golfstroom zwakt af, luchtstromen veranderen, vissen migreren.

Geïnspireerd door haar verblijf als artist in residence in 2022 op IJsland heeft Nora van Klingeren haar boek Bergmal/Rotsgepraat geschreven. Rotsgepraat is de vertaling van het woord IJslandse woord Bergmal, te zien als het napraten van wat er elders geschreven of gezegd wordt. Dit alles is vertaald in werken van wol en zijde, zoals bijvoorbeeld de werken ‘het poolijs smelt’, ‘Arctic Silk Road’, ‘Bergmal’ en ‘de aarde ontdooit’.

Op het textielvlak is ze autodidact, maar gevoel voor vorm en de verhoudingen komen uit de Bouwkunde. Vilt vormt, met uitzondering van de zijden sjaals, altijd een onderdeel. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte zijde. Ze doet een deel van het proces met de hand en een deel met de viltmachine. Zij zoekt in haar werk graag naar combinaties van technieken. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft structuur en diepte aan de kleden.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...