09
mrt

LANGS GEBORDUURDE WEGEN 🗓

van tot
Gepland Agenda Exposities


Langs Geborduurde Wegen
van 3 april t/m 25 september 2022

Een intrigerende titel voor een indrukwekkende expositie over de textiel collectie van Ien Rappoldt. De collectie bestaat uit streekdrachten met bijbehorende accessoires van de Miao en andere bergvolken uit zuidwest-China. De grote verscheidenheid van textieltechnieken in de kleding van de volken is ontstaan door eeuwenlange isolatie in de bergen.

De titel van de expositie, Langs Geborduurde Wegen, verwijst naar een oude Miao legende over migratie uit een ver verleden. De vele volken raakten verspreid over het zuidwesten van China en verbeelden de verhalen en legenden van hun geschiedenis in de borduurkunst op hun kleding. De expositie laat verschillende regio’s van de provincie Guizhou zien met haar specifieke streekdrachten en tradities.

Vanaf 1993 reist Ien Rappoldt door zuidwest-China om borduurtechnieken en tradities te leren. Haar grote theoretische en praktische kennis van de borduurkunst van de Miao vrouwen draagt bij aan het culturele erfgoed dat zij in de loop van de jaren heeft vastgelegd. De expositie laat een deel van haar collectie zien. De streekdrachten met bijbehorende accessoires, zoals mutsjes, sieraden, babydraagzakken, manden hebben een grote historische en museale waarde. Met de toenemende belangstelling voor traditionele borduurtechnieken inspireren deze zelfs de hedendaagse haute couture.

Museum de Kantfabriek
Americaanseweg 8 | 5961 GP | Horst
www.museumdekantfabriek.nl

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...