26
apr

QUILT ART ‘EVIDENCE’ 🗓

van tot
Gepland Agenda Exposities

Expositie in Museum de Kantfabriek

Van 26 mei (of wanneer het mag) t/m 26 september 2021 in Horst aan de Maas

De tentoonstelling met nieuw werk van de groep ‘Quilt Art’ op tournee door Europa van 2019-2022. Deze tentoonstelling viert de avontuurlijke geest en het rijke erfgoed van vrouwelijke kunstenaars die kunst maken door middel van quilten en textiel, en in het bijzonder die van de baanbrekende en invloedrijke oprichtster Mary Fogg, die in 2016 op 95-jarige leeftijd stierf.

Quilt Art werd in 1985 in Groot-Brittannië opgericht om de quilt als artistiek medium te ontwikkelen en de erkenning ervan als kunstvorm te promoten. De deelnemende leden zijn allemaal vooraanstaande beoefenaars die nationaal en internationaal exposeren. Hun werk is aangekocht door openbare instellingen zoals het Victoria & Albert Museum in Londen, het Museum of Arts & Design in New York, The Quilt Museum in York en het International Quilt Museum in Nebraska, maar ook door tal van particuliere verzamelaars.

Alle kunstenaars nemen de quilt als uitgangspunt als een cultureel artefact met zijn unieke esthetische kwaliteiten, maar ze zijn zeer divers in hun interpretatie en het werk is niet noodzakelijk in overeenstemming met de traditionele definitie van een ‘quilt’. Ze zijn verbonden door hun passie voor stof, steek, kleur en textuur en de grenzeloze creatieve mogelijkheden van het textieloppervlak.

De volgende kunstenaars exposeren in Museum de Kantfabriek: Eszter Bornemisza, Elizabeth Brimelow, Jette Clover, Yael David-Cohen, Fenella Davies, Dirkje van der Horst-Beetsma, Sue Hotchkis, Inge Hueber, Sara Impey, Cherilyn Martin, Sandra Meech, Dominie Nash,Mirjam Pet-Jacobs, Karina Thompson, Janet Twinn, Isabelle Wiessler, Chatlotte Yde.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tineke Geurts, hoofd expositie Museum de Kantfabriek, telefoon: 077-3981650.
E-mail: expositie@museumdekantfabriek.nl
Website: www.museumdekantfabriek.nl

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...