21
sep

WIKI LOVES FASHION 🗓

van tot
Gepland Agenda Nieuws

Wikipedia campagne over mode en textiel voor het eerst in Nederland

Op 19 september start de internationale campagne ‘Wiki Loves Fashion’ met als doel zoveel mogelijk informatie over mode en textiel vrij beschikbaar te maken via onder andere Wikipedia. Museum het Palthe Huis, de Museumfabriek, de Bibliotheek Hengelo en Wikimedia Nederland nodigen iedereen uit kennis hierover te delen. Ze organiseren in dit kader Wikipedia workshops in textielregio Twente.

Wiki Loves Fashion

Wiki Loves Fashion is een internationale campagne die sinds 2019 jaarlijks in de maanden september en oktober plaatsvindt. Gedurende de campagne worden wereldwijd Wikipedia artikelen over o.m. de mode -en textielindustrie, modeontwerpers en merken geschreven, aangevuld en verbeterd. Op deze manier wordt de online encyclopedie completer; het is bekend dat traditionele ‘vrouwenonderwerpen’ als mode soms nog onderbelicht zijn. Daarnaast kunnen ook foto’s van kledingstukken, accessoires en stoffen worden toegevoegd aan Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia.

Wikipedia workshops in Twente

In Nederland vindt de Wiki Loves Fashion campagne plaats van 19 september t/m 30 oktober.
Gedurende de campagneperiode organiseert Wikimedia Nederland, de organisatie die in Nederland Wikipedia ondersteunt, samen met Museum het Palthe Huis, de Museumfabriek en de Bibliotheek Hengelo workshops om deelnemers te begeleiden bij het delen van hun kennis op Wikipedia. Deelnemers krijgen toegang tot de collectie van de musea en kunnen hier vrij kennis uit halen om te beschrijven op de online encyclopedie.

Deelnemers kiezen zelf waarover ze willen schrijven. De organisatoren hopen op nieuwe artikelen over hedendaagse onderwerpen als circulaire textiel en duurzame mode, maar ook op meer informatie over de Twentse textielindustrie en historische modetrends. Jonge fashionista’s, textielstudenten en mensen die zich al een leven lang bezighouden met textiel en mode worden uitgedaagd om mee te doen.

Over Wikimedia Nederland

De visie van de vereniging Wikimedia Nederland is gelijk aan die van de gehele Wikimedia-beweging:  Stel je een wereld voor waarin een ieder vrijelijk kan delen in het geheel van alle kennis. Wikimedia Nederland is onderdeel van de wereldwijde Wikimedia-beweging en zorgt in Nederland voor een omgeving waar vrijwilligers en organisaties samenwerken om vrije kennis bijeen te brengen en te verspreiden.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...