Utrecht

Regioagenda

Datum: 18 juni 2022
Thema: Invulling door Anneke 
Plaats : Atelier Anja Schrik, Odijk
 
Datum: 3 september 2022
Thema: Invulling door Leny
Plaats : Atelier Anja Schrik, Odijk
 
Datum: 12 november 2022
Thema: Poppenkastpoppen en beertjes met Corrie Balk
Plaats : Boskapel, Zeist
 

Regiocoördinator: Oliva Garcia en Cathrien Zegel.
E-mail: regioviltenutrecht@gmail.com

Regiodag zaterdag 5 maart: Fairy lamphuisje

Op zaterdag 5 maart hebben we een start gemaakt met de regiodagen voor 2022. Het voelt fijn om weer ongedwongen met elkaar samen te komen en er was ‘lekkers’ in overvloed. Het creatieve deel voor deze dag, namelijk het vilten van een Fairy lamphuisje,  was voorbereid door Stefanie. Helaas was zij onverwacht verhinderd, maar Oliva en Leny waren zo flexibel om de begeleiding op zich te nemen. Met 14 vrouwen werd er gewerkt aan een eigen ontwerp voor het lamphuisje. Eerst werden de mallen gemaakt, o.a. voor het dak. Er werd eerder gemaakt vilt gebruikt, diverse dunne en dikke soorten lontwol, kralen en draadjes voor versieringen etc. Er is deze dag hard gewerkt aan de basis van het huisje, de afwerking is door de meesten thuis gedaan. De foto’s vertellen het sprookje.

Er worden ook ‘vredesduifjes’ gevilt naar een idee van Katya Vetrova. 

Regiodag 13 november

Bolletjes in een ronde vorm

13 november hebben we onze laatste regiodag voor 2021 gehouden. We hebben onder leiding van Ineke Notermans, kommetjes met bolletjes en steeltjes gemaakt. Het werd op het einde heel spannend gemaakt of het wel door mocht en kon gaan. Tot vrijdagavond vrij laat is er nog flink gecommuniceerd. Gewapend met QR scanner, mondkapjes, flinke afstand van elkaar en vertrouwen naar elkaar toe, is het doorgegaan. In het prachtige atelier van Anja Schrik in Odijk, hebben we seizoen 2021 kunnen afsluiten met weer prachtige wollen creaties.

Dank allen voor deze gezellige dag en alle inzet!

Foto’s: Yvonne de Bourgraaf
Tekst: Blanca Oliva

In 2020 kwamen de regiodagen stil te liggen, maar we hebben niet stilgezeten. Twee leden hebben een duidelijke lesbrief gemaakt over zijdevlies maken waarmee we thuis aan de slag konden. In verschillende samenstellingen waren er groepjes actief via Zoom, Whatsapp of soms bij iemand thuis.

Er is enthousiast meegedaan aan de kleurenchallenges,  3D-bloemen vilten en natuurlijk aan koraal. Maar we zijn blij dat we op 11 september weer bij elkaar kunnen komen. We willen er iets feestelijks van maken, daarom sluiten we aan bij het winterthema van het tijdschrift Vilt: Glitter en Glamour.

We laten graag foto’s zien wat er sinds begin dit jaar gemaakt is, in groepjes of in eigen atelier. Klik op de foto om te vergroten.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...