Utrecht

Regioagenda

Regiodagen 2023

 

Datum: 4 maart 2023
Thema: Kaarten maken voor Internationale vrouwendag door Oliva en Tiny
Plaats : Odijk

Datum: 17 juni 2023
Thema: invulling door Elly en Madeleine
Plaats : Odijk
 
Datum: 9 september 2023
Thema: Invulling door Cathrien en Mijke
Plaats : Odijk
 
Datum: 11 november 2023
Thema: Invulling door Catharina en Elise
Plaats : Odijk
 

Regiocoördinator: Oliva Garcia en Cathrien Zegel.
E-mail: regioviltenutrecht@gmail.com

Regiodag 12 november 2022

Onze laatste regiodag van 2022 stond in het teken van het 10-jarig bestaan van regio Utrecht. Er werd een korte toelichting gegeven op het ontstaan van de regio-activiteiten. Hieruit bleek dat er voor 2012 ook al leden actief bezig waren om onderling verbinding te zoeken. Het hoogtepunt van de jubileumviering was het tentoonstellen van alle bijzondere vlaggetjes waar veel leden het afgelopen jaar aan hebben gewerkt. Een zaal vol slingers was het feestelijk resultaat van een maandelijkse uitwisseling.

Voor het creatieve deel was Corrie Balk met Joke als assistente uitgenodigd. Corrie had een materialenpakketje samengesteld waarmee een pocketbeertje gemaakt kon worden. Ze vertelde dat een kind steun kan hebben aan een beertje dat gemakkelijk in een broekzak gestopt kan worden. Bijvoorbeeld bij een eerste schooldag of andere spannende dingen. Ook was het mogelijk om een poppenkastpop te maken voor wie nog verder wilde dan alleen een zo’n schattig beertje.

Natuurlijk was er ook weer veel lekkers gemaakt (wat allemaal op ging!) En de serie boeken die Irene van der Wolf heeft gedoneerd vond gretig aftrek.

Madeleine had mooie corsages verzorgd om enkele mensen te bedanken: Corrie voor haar jarenlange inzet voor de ViltKontaktGroep, Oliva en Cathrien als regio- coördinatoren van dit moment en Anneke voor haar initiatief tot de vlaggetjesuitwisseling.

Kortom: een mooie dag in de Boskapel te Zeist met veel enthousiaste deelnemers.

Tekst: Dana
Foto’s: leden VKG-Utrecht

Regiodag zaterdag 5 maart: Fairy lamphuisje

Op zaterdag 5 maart hebben we een start gemaakt met de regiodagen voor 2022. Het voelt fijn om weer ongedwongen met elkaar samen te komen en er was ‘lekkers’ in overvloed. Het creatieve deel voor deze dag, namelijk het vilten van een Fairy lamphuisje,  was voorbereid door Stefanie. Helaas was zij onverwacht verhinderd, maar Oliva en Leny waren zo flexibel om de begeleiding op zich te nemen. Met 14 vrouwen werd er gewerkt aan een eigen ontwerp voor het lamphuisje. Eerst werden de mallen gemaakt, o.a. voor het dak. Er werd eerder gemaakt vilt gebruikt, diverse dunne en dikke soorten lontwol, kralen en draadjes voor versieringen etc. Er is deze dag hard gewerkt aan de basis van het huisje, de afwerking is door de meesten thuis gedaan. De foto’s vertellen het sprookje.

Er worden ook ‘vredesduifjes’ gevilt naar een idee van Katya Vetrova. 

Regiodag 13 november

2020

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...