Utrecht

Regioagenda

Regiodagen 2023

Datum: 17 juni 2023
Thema: Botanisch stilleven door Elly en Madeleine
Plaats : Odijk
 
Datum: 9 september 2023
Thema: Invulling door Cathrien en Mijke
Plaats : Odijk
 
Datum: 11 november 2023
Thema: Invulling door Catharina en Elise
Plaats : Odijk
 

Regiocoördinator: Oliva Garcia en Cathrien Zegel.
E-mail: regioviltenutrecht@gmail.com

Regiodag 17 juni 2023 – Een andere kijk op de natuur

We mochten weer bijeenkomen in het mooie Odijk op zaterdag 17 juni jl. Het beloofde een warme dag te worden maar de landelijke tuin, met prachtige bomen, gaf voldoende schaduw. Lekker buiten in de natuur wat ook perfect aansloot met het thema van de dag!

Eerst even koffiedrinken met lekkers en een kennismakingsronde voor de nieuwe leden. En gelegenheid om prachtige viltwerkstukken te laten zien; resultaten van de vorige bijeenkomst verwerkt tot mooie ansichtkaarten, sieraden en een fantastisch masker van de Sunda Pangolin van Mijke.

Madeleine en Elly hebben ons vervolgens geïnspireerd met hun prachtige natuurwerkstukken. We stapten in de wereld van het plantenrijk want de natuur heeft onze aandacht en vraagt onze aandacht, zoals Madeleine zei.

Zoals de cactus, de sanseveria, een orchidee en de echeveria, ook wel bekend als vetplantjes. Als je een keer in een Botanische tuin bent, bijvoorbeeld bij de Uithof in Utrecht, bekijk ze dan eens goed. Mooie repeterende vormen en structuren die zich goed lenen als inspiratie voor een viltwerkstuk. En een eyecatcher in je huis en bijna niet van echt te onderscheiden. Hoe leuk en duurzaam is het als je een plantje hebt, dat altijd goed gedijt op elke plek in je huis!

De werkinstructie was duidelijk en we zijn allemaal enthousiast aan de slag gegaan. Diverse technische vragen kwamen voorbij: welke wol, hoeveelheid, wanneer ga je inknippen, kleuren van de wol… niets is goed of fout alleen ontstonden er andere resultaten. Door hier steeds bewuster mee om te gaan, kan je deze lessen ook steeds meer integreren in je eigen vilt werk. En de resultaten waren fantastisch! Genoeg inspiratie om er een vervolg aan te geven, voor de dames die er bij waren, maar zeker ook voor degene die afwezig waren.

De volgende bijeenkomst is op 9 september a.s., Mijke en Cathrien gaan deze op inhoud voorbereiden! We zijn benieuwd.
Tekst Marije Kooi

Regiodag 4 maart 2023

Eigen werk van verschillende leden.

Regiodag 12 november 2022
Vlaggetjesdag met Corrie Balk 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...