Tijdschrift VILT

Hét tijdschrift met alles over vilt!

Nummer 56 VILT: GLITTER & GLAMOUR

Het thema van het winternummer was ‘glitter en glamour’ en heeft gezorgd voor een interessante zoektocht naar kunstig gedreven viltsters die de weg weten met mooie en feestelijke materialen. Alle verhalen en foto’s heeft Anneke weer bij elkaar gebracht tot een schitterend vormgegeven tijdschrift. Daarmee kun je met gemak een tijd lang onderuit op de bank genieten van wollige verhalen.

Jullie vinden in dit nummer vanzelfsprekend een mooi overzicht van ons 30-jarig jubileum. Je kunt lezen over de resultaten van het koraalproject van Mathilde en Liesbeth en Margriet vertelt over wat er zoal kwam kijken bij het voorbereiden van de jubileumdag en schrijft over de activiteiten van die dag.

We proberen in elk tijdschrift exposities onder de loep te nemen: een tentoonstelling die al is geweest en één die gaat komen. In die context kun je in deze VILT lezen over de Textiel Biënnale in Rijswijk, het viltmuseum in Soltau Duitsland, en een expositie van verschillende viltkunstenaars in Den Dolder.

De interviews die zijn gedaan door onze (redactie)leden geven weer hoe verschillende kunstenaars omgaan met hun werk. Ze geven een inkijkje in hun beleving om te komen tot het werk dat ze maken.

Afsluitend hopen we jullie nóg meer nieuwsgierig te maken door te melden dat er weer een geweldige respons is gekomen op de vaste fotorubriek ‘van de leden’ en ook de foto-impressie van het jubileum is erg leuk geworden.

Om te voorkomen dat we een opsomming geven van de complete inhoud van de nieuwe VILT, is er gekozen voor een selectief overzicht van artikelen uit dit nieuwe nummer. Vanzelfsprekend kun je veel meer beleven in ons tijdschrift. Laat je inspireren om zelf een leuk artikel te schrijven voor ons volgende zomernummer!

De redactie wenst iedereen veel leesplezier!

Astrid, Brigit, Rianne en Truus

Preview uit de huidige VILT

Voor de volledige inhoud, dien je abonnee te worden of het tijdschrift los aan te schaffen.

Losse exemplaren verkoop

Losse tijdschriften zijn te koop via de website van Meervilt Tijdschriften – Meaningful Crafts.

Alleen leden kunnen oude nummers bestellen via de ledenadministratie: leden@viltkontaktgroep.nl.

De VKG staat ook op diverse markten waar je informatie kunt krijgen over de viltvereniging en waar losse tijdschriften te koop zijn.

Tijdschriften VILT zijn in het jaar 2020 te koop tijdens onderstaande markten:
(op dit moment geen markten bekend)

Aanleveren kopij

Wij zijn altijd op zoek naar

Vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij het maken van het tijdschrift. We hebben altijd behoefte aan correctoren, schrijvers, fotografen en mensen die het leuk vinden om mensen te interviewen. ZIe ook vacatures.

En ook tips voor interessante artikelen in het tijdschrift zijn welkom.

Eerdere uitgaven van VILT

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...