27
jun

CIRKELS EN FLORALEN 🗓

van tot
Gepland Agenda Exposities
Expositie Ruben van der Scheer en Maartje van den Noort: Cirkels en Floralen


Woensdag
12 juli t/m zondag 1 oktober 2023

De Amersfoortse kunstenaar Ruben van der Scheer is gefascineerd door de kracht en eindeloosheid van de cirkel. Op de houtdraaibank ontstaan krachtige minimalistische objecten die uitnodigen tot aanraking en tegelijkertijd aanzetten tot contemplatie. De botanische prints van Maartje van den Noort,die zij liet weven in het Textielmuseum Tilburg, vormen in deze expositie een natuurlijke en harmonieuze eenheid met het werk van Van der Scheer.

Het oeuvre van Van der Scheer bevat zowel wandobjecten als staande sculpturen, de afzonderlijke kunstwerken verschillen in omvang en afwerking. Afhankelijk van de tekening en kleur van het hout kiest hij ervoor het hout al dan niet te verven of op een andere manier te bewerken. Uiteindelijk speelt vorm de hoofdrol in zijn werk.

Na het afronden van de Willem de Kooning Academie in 2006 nam haar liefde voor schilderen en tekenen bij Maartje van den Noort de leiding in wat ze maakt. Keer op keer vragen de simpele dingen haar aandacht. Een blad of een takje, een rietstengel of een zwerm vogels die voorbij vliegen. Ze zoekt naar verstilling, soms door alleen een fijne lijnpen te gebruiken, soms door veel dunne verflagen te gebruiken met slechts een zweem van iets figuratiefs.

Expositie Ruben van der Scheer en Maartje van den Noort: Circels en Floralen

12 juli t/m 1 oktober 2023
Locatie: De Katoendrukkerij in de Volmolen
Plantsoen Noord 2
3811 GH Amersfoort
Openingstijden woensdag t/m zondag 18 juni 2023, 10-17 uur
www.dekatoendrukkerij.nl

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...