29
mei

Vilt over grenzen 🗓

van tot
Gepland ical Google outlook Agenda Exposities Nieuws

De ViltKontaktGroep is verdeeld in 8 actieve regio’s. Deze maand exposeert regio Utrecht een deel van haar werk. Het thema ‘over grenzen’ heeft ieder op zijn eigen manier uitgewerkt. Neem een kijkje en laat je verrassen wat de mogelijkheden zijn die vilt biedt!

De expositie

De expositie is op de 2e verdieping van de bibliotheek Neude in Utrecht van 9 juni tot en met 4 juli.

VILTEN OVER GRENZEN

Grenzen vertellen ons waar iets begint en eindigt. Denk aan een landkaart met landen en steden. Letterlijke grenzen kunnen ons helpen te begrijpen waar we zijn en waar we naartoe gaan. Maar soms kunnen ze ook problemen veroorzaken, zoals wanneer mensen niet over een grens mogen gaan, zelfs als ze dat graag willen.

Net zoals letterlijke grenzen, hebben we ook symbolische grenzen. Deze zijn niet echt maar kunnen net zo belangrijk zijn. Stel je voor dat je een kunstwerk wil maken. Je hebt een beeld voor ogen, maar de mogelijkheden en onmogelijkheden van je materiaal zijn als grenzen. Of aloude regels en gewoonten kunnen helpen om je te focussen maar soms kunnen ze je ook frustreren omdat ze je beperken. Waar ligt jouw grens en hoe ga je daarmee om?

Vilten is een oeroude handwerk techniek. Door middel van water, zeep en wrijving kun je wol tot vilt verwerken. Vilten geeft een oneindig veel mogelijkheden. Zowel 2 als 3 dimensionaal, je kunt het zowel als schilderen als boetseren beschouwen.

Ervaar zelf wat vilten is!

Op woensdagmiddag in juni van 14.00 tot 16.00 zijn er workshops voor iedereen.

Zondag 9 juni is de opening  en een inloopworkshop tussen 13:00 en 15:00 uur.

Vrijdag 5 juli geeft Marije van 10:00-12:30 uur een workshop voor volwassenen, Opgeven kan via de agenda van  bibliotheek Neude.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...