17
aug

Expositie Irma Anne de Bruijne: SOLO 🗓

van tot
Gepland Agenda Exposities

Expositie Irma Anne de Bruijne: SOLO

11 oktober t/m 24 december 2023

 

In de in SOLO geëxposeerde doeken maakte Irma Anne gebruik van de Indiase 17e eeuwse blokdruktechniek en borduurde er vervolgens overheen. In Andra Pradesh, een deelstaat in India die van oudsher bekend is vanwege zijn handbedrukte textiel waarbij men natuurlijke verfstoffen gebruikt, verdiepte ze zich in dit eeuwenoude ambacht.

Het snijden van de drukblokken, het werken met de natuurlijke verfstoffen en het spoelen van de textiel in de Krishna rivier. Tijdens een artist in residence aldaar vond ze haar eigen vormentaal in het werken met deze traditionele technieken. Terug in Nederland verrijkte ze haar bedrukte doeken verder met borduurwerk. Ordening en natuur zijn elementen die vaak terug komen in de kunstwerken van Irma Anne de Bruijne.

De Bruijne was naast haar werk als beeldend kunstenaar, van 2012-2022 Hoofd Ateliers van de Teekenschool in het Rijksmuseum in Amsterdam.

 

woensdag 11 oktober t/m zondag 24 december 2023

 

De Katoendrukkerij in de Volmolen

Plantsoen Noord 2

3811 GH Amersfoort

Openingstijden woensdag t/m zondag, 10-17 uur

Toegang € 5

www.dekatoendrukkerij.nl

 

Het blockprinten is een van de oudste handdruktechnieken en heeft zich vanuit Azië over de wereld verspreid. De eerste Europese katoendrukkerij vestigde zich in 1678 in Amersfoort. Individuele makers en kunstenaars, maar ook meer traditionele ateliers houden zich bezig met het bedrukken van textiel, papier en keramiek met houten hand gegraveerde drukblokken. Al lang niet meer alleen met natuurlijke verfstoffen, maar ook met milieuvriendelijke synthetische verven. De huidige Katoendrukkerij in Amersfoort is de enige gespecialiseerde katoendrukkerij van Nederland.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...