30
aug

WOL-TIJD HUNEBED CENTRUM 🗓

Gepland Agenda Exposities


Wol-tijd

Het verleden, heden en de toekomst van wol komen samen tijdens Wol-tijd

Per jaar produceren Nederlandse schapen rond de 1,5 miljoen kilo wol. Naar schatting heeft maar liefst 95% procent daarvan geen bestemming. Wol is daarmee in Nederland een afvalproduct geworden. Dat was duizenden jaren geleden wel anders, de beschikbare wol was je zuinig op en verwerkte je tot een goed bruikbaar product.

Tijdens het evenement Wol-tijd, laten het Hunebedcentrum en Het Drentse Landschap op zondag 17 september bezoekers kennismaken met de veelzijdigheid van wol uit het verleden, creatieve gebruiken uit het heden en innovatie ontwikkelingen voor de toekomst.

Wol in een duurzaam daglicht

Voor dit evenement zijn ambachtslieden, kunstenaars en kenners uitgenodigd om hun verhaal te delen en op hun eigen manier wol in een duurzaam daglicht te zetten. Bekijk onder andere wolvilt kunst- en designobjecten van Beatrice Waanders gemaakt op radicaal milieu-neutrale werkwijze. Ga in gesprek met de initiatiefnemer van Wad van Waarde (een project van House of Design) over het ontwikkelen van herbruikbare alternatieven van wol en vlas voor plastic of leer over de positieve bijdrage van wol voor de bodem via Oro Plantenvoeding. Naast een uitgebreid aantal kraamhouders en exposanten, is er ook een programma met lezingen. De meeste deelnemers zijn te vinden op https://www.hunebedcentrum.eu/events/wol-tijd/.

Gratis toegankelijk evenement

Wol-tijd is op zondag 17 september, van 11.00 tot 17.00 uur op het terrein van het Hunebedcentrum. De entree voor Wol-tijd is gratis. Voor extra OER-beleving raden we je aan om ook een entreebewijs te kopen voor het Hunebedcentrum zodat je meer leert over de oudste wol-gebruikers. Adres: Hunebedstraat 27, Borger.You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...