Koraal maken

Koraal maken voor het jubileum VKG 2 en 3 oktober 2021

Mathilde Pielkenrood las in de krant een stuk over Sara Vrugt. Zij had vorig jaar een project opgezet om 30 meter stof met bomen te borduren. Ze reisde met haar stof door het hele land en vroeg mensen die langskwamen om te komen borduren. Het onderwerp was een bos. De hele lap werd vol geborduurd met bomen door allemaal langskomende vrijwilligers.

Haar doel was om mensen te verbinden en aandacht te vragen voor de natuur met nadruk op de bomen en het grote belang daarvan voor mensen milieu Dat bracht ons op het idee om met de VKG een wandkleed te maken met koraal in reliëf en dit op het jubileum weekend te openen.

Hopelijk gaat het ons lukken om een metershoog koraal te gaan maken!

Iedereen die behoefte heeft aan een uitdaging en begaan is met het lot van onze aarde vragen wij dan ook hieraan mee te doen Het zou fantastisch zijn als heel veel vilters een koraalbijdrage zouden willen leveren.

De sluitingsdatum voor je inzending is 15 augustus 2021. Het kan ingeleverd worden via de regio-coördinatoren.
Misschien doen we nog een beroep op een aantal vrijwilligers om te helpen om er één geheel van te maken.

Hieronder prachtige koralen die gemaakt zijn door Marie-Christine van der Velden, Mariette Paardekoper en Willeke Paauwe. Hou de Facebookpagina van ViltKontaktGroep Noord-Holland/Flevoland in de gaten voor nog meer koraal en tips!

Uit de films over koraal op YouTube blijkt dat de koraalriffen met een ontstellende snelheid uitsterven. Dat komt door de opwarming van het water van de oceaan, wat wordt veroorzaakt door het broeikaseffect. In 2016 was er al 67% van het Great Barrier Rif bij Australië gestorven.

Een koraalwand past dan ook wel bij vilters, omdat wij slechts water en zeep nodig hebben en derhalve geen noemenswaardige schade aan het milieu toebrengen. Als we dit in een brede maatschappelijke context kunnen trekken door bijvoorbeeld groeperingen erbij te betrekken die zich bezighouden met de bescherming van het koraal, dan zouden wij de koraalwand ook kunnen tentoonstellen bij die instanties.

We vragen aandacht voor het koraal met een spectaculaire viltwand en brengen tevens de VKG onder de aandacht van het publiek. Maar het is vooral een mooie gelegenheid om het kleed te bewonderen tijdens ons jubileum.

Tips:
– Google op koralen en je vindt de mooiste voorbeelden.
– Pinterest gehaakte koraal: www.crochetcoralreef.org.
– Misschien een leuk onderwerp om er een regiodag mee te vullen?

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...