Noord-Holland, Flevoland

Regioagenda 2021

Datum: 19 juni 2021
Thema: Regiodag, koralen vilten
Locatie: Atelier FiberFusing, Nes aan de Amstel

Datum: 23 oktober 2021
Thema: Vilten met Marije Kooi
Locatie: Nigtevecht

Datum: 6 november 2021
Thema: Mini Workshop dag bij Zijdar
Locatie: Heemskerk

Datum: 27 en 28 november 2021
Thema: Expositie Vilt Veelzijdig
Locatie: Het Weefhuis, Zaandijk

De regiodag ‘Keien vilten’ bij Atelier FiberFusing
wordt verplaatst naar 2022

Regiocoördinatoren: Mathilde Pielkenrood en Willeke Paauwe
E-mail: noho.regiovilt@gmail.com
​Facebook: Vilt Kontakt Groep Noord-Holland en Flevoland

De ViltKontaktGroep gaat op reis

In 2019 hebben we meegedaan aan het project ‘Vakantie Souvenirs’ bij Bertina in Almere. Door de corona is dit project stilgelegd, maar recent heeft Caroline Grootenboer het project weer opgepakt. Zij heeft er een prachtige film van gemaakt, waar alle viltobjecten te zien zijn, dus ook van onze regio.
 

Regiodag bij Atelier Fiberfusing

Op zaterdag 19 juni konden we na een lange periode van corona stilte weer een regiodag organiseren. Deze keer waren we te gast in het atelier bij “Atelier Fiberfusing” in Nes aan de Amstel en onze gastvrouw was Rianne Vermeulen. Best wel onwennig om na 15 maanden weer groepen te mogen ontvangen. Ook was het voor iedereen een feestje om elkaar weer te zien, er was heel wat bij te praten! We hebben voor deze locatie gekozen omdat het een grote ruimte is, dus 2 meter afstand houden was geen probleem.
Het thema was natuurlijk “ koralen”. Dit heeft alles te maken met het a.s. jubileum in oktober waarbij Mathilde op het idee kwam om een koralen wand te maken van gevilt koraal met alle leden. Dit idee sloeg zo aan dat het landelijk is overgenomen. Mathilde had een koraal idee uitgewerkt om deze dag te gaan maken, maar zelf werken kon ook. We startten met een kleine 20 leden, waarvan 4 nieuwe leden werden verwelkomt.
Velen van hen hadden eerder al kennis gemaakt met Saar Snoek, een viltkunstenares uit het noorden van ons land, die op een eigentijdse en zeker “ eigenwijze” manier had laten zien hoe je tot prachtige koralen kon komen. De bijzondere technieken die zij gebruikte, werden ook nu toegepast. Voor degenen die niet genoeg kunnen krijgen van de werkwijze van Saar: 5 t/m 7 november geeft zij een unieke masterclass bij atelier Fiberfusing. Wil je graag meer info stuur dan een mailtje naar workshopsfiberfusing@gmail.com. Deze dag vloog in ieder geval om. De algemene reactie was ook ; “ heerlijk om weer fysiek bij elkaar te kunnen zijn, te werken en plezier te hebben”. 

Het was een lange dag met een mooi eindresultaat.
Info Saar Snoek: https://saarsnoek.nl

Tekst: Rianne Vermeulen
Foto’s: Willeke en Rianne

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...