Noord-Holland, Flevoland

Regioagenda

8 oktober:
Landelijke Viltdag, Amersfoort

Datum: 14 oktober 2022
Thema: Regiodag met Jolanda Smit
Locatie: Assendelft

Datum: 5 november 2022
Thema: Mini Workshop dag bij Zijdar
Locatie: Heemskerk

Datum: 26 november 2022
Thema: Kerst vilten met lampjes door Gerda Keereweer
Locatie: Nigtevecht

 
Regiocoördinatoren: Mathilde Pielkenrood en Willeke Paauwe
E-mail: noho.regiovilt@gmail.com
​Facebook: Vilt Kontakt Groep Noord-Holland en Flevoland

Verslag “Ketting vilten” met Lydie Warmerdam,

Op zaterdag 18 juni 2022 waren we te gast op zorgboerderij “Blij op de boerderij”, in ’t Zand. Dit is een kleinschalige zorgboerderij met een creatieve inslag en wordt gerund door een stel jonge enthousiaste mensen. De dagbesteding beschikt over twee kantines, twee koepelkassen, waarin timmerwerkzaamheden uitgevoerd worden, groente worden gekweekt en een theeschenkerij aanwezig is. 
Omdat Lydie vrijwilliger is heeft zij voor ons de ruimte kunnen regelen. Het was de bedoeling dat we in één van de kassen gingen werken, maar daar was het te warm voor. Gelukkig konden we na de eerste informatie ons verspreiden door de hele tuin en de schaduw opzoeken. Af en toe kwamen we weer bij elkaar om de volgde stap te bespreken. De ketting die Lydie ons heeft geleerd was naar een idee van Martien van Zuilen. Het was een klein project om te maken en in de juiste volgorde prima te doen en vooral erg gezellig omdat we veel tijd kregen om weer eens ouderwets bij te praten.

Verslag en foto’s
Willeke Paauwe

 

Regiodag bij Zijdar in Heemskerk, zaterdag 2 april 2022

Één keer per jaar organiseert het team van Zijdar in Heemskerk voor ons een regiodag en dit keer gingen we werken met warme was op een natuurlijke basis. Je kon kiezen uit de ochtend of een middag en maximaal 12 personen per keer. Dat betekende dat we alle aandacht kregen van de docent, Alisa Matstumoto die ons eerst informeerde over de techniek en daarna konden we zelf aan de slag. Veel mensen kende de techniek van het batikken nog van vroeger, maar met deze nieuwe techniek is het een stuk makkelijker geworden en heel belangrijk: milieu vriendelijker. Een zeer geslaagde en leerzame ochtend/middag met veel dank voor het team van Zijdar die dit perfect georganiseerd hebben.

Duiven vilten voor Oekraïne

Zaterdag 5 maart hebben een paar leden van Noord-Holland en Flevoland samen duiven gevilt. Dit na een oproep van de VKG en een filmpje.
Misschien is het een idee om ook een paar duiven te gaan vilten en te delen met ons en/of eventueel voor je raam te hangen.

Dit is de link naar het filmpje met dank aan Lydie Warmerdam voor de beschrijving: 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...